Desilo mi se nekoliko puta da tek pred utakmicu saznam da važan igrač ne nastupa. Od tada uvijek pokušam provjeriti povrede i sastav prije nego što nešto odigram. Ne gledam samo da li neko nedostaje, nego i koliko je taj igrač bitan za ekipu. Kako vi to radite? Da li redovno provjeravate povrijeđene igrače prije odabira opklade?
Da li pratite povrede igrača prije odabira opklade?
-
-
Meni je to postalo sasvim normalno prije svake utakmice. Jednom sam planirao pratiti jednu ekipu, ali sam vidio da im nedostaju dva standardna igrača. Nisam zbog toga automatski odustao od opklade, ali sam dodatno pogledao kako su igrali u prethodnim mečevima bez njih. Nekad se ispostavi da ekipa ima dobru zamjenu, pa sama povreda ne govori baš sve. Zato gledam širu sliku, posebno formu i sastav.
-
Kod mene je provjera povreda uglavnom dio pripreme prije utakmice. Ranije sam često gledao samo tabelu i posljednje rezultate, pa sam nekoliko puta tek kasnije shvatio koliko promjena u sastavu može biti važna. Sada pokušam provjeriti najnovije informacije i onda tek razmišljam o utakmici. Ako nekome trebaju dodatne opcije za praćenje događaja, može usput pogledati https://mrbit.ba/bs/betting/esports . Meni je korisno da na jednom mjestu pogledam šta je dostupno, ali kod fudbala ipak najviše pažnje posvećujem sastavima, povredama i suspenzijama. Tako imam bolji pregled situacije prije nego što donesem odluku.