Kā es atklāju Vavadu un mainīju savu vakara rutīnu

• Es strādāju par grafisko dizaineri, un, lai arī mana profesija ir radoša, tā bieži vien ir arī nogurdinoša. Dienas pavadu, skatoties monitorā, griežot krāsas, formas un klientu kaprīzes. Līdz pieciem vakarā manas acis ir nogurušas, un smadzenes prasa kaut ko citu, ne tikai darbu. Agrāk pēc darba es vienkārši iegūlos dīvānā un skatījos seriālus. Bet tas sāka šķist garlaicīgi. Man vajadzēja kaut ko tādu, kas atslēdz prātu, bet tajā pašā laikā uzturētu nelielu azartu. Tā es nonācu līdz spēlēm tiešsaistē. Ne jau tāpēc, ka gribētu kļūt bagāts. Nē, es vienkārši meklēju jaunu veidu, kā pavadīt vakarus. Draugs ieteica pamēģināt Vavadu. Sākumā biju skeptisks – visi tie bonusi un reklāmas šķita pārāk skaļi. Bet es nolēmu, ka viena reize neko nemaina.

Pirmajā vakarā es reģistrējos un iemaksāju nelielu summu. Ne vairāk kā kafejnīcā par mēnesi. Es negaidīju brīnumus. Vienkārši gribēju redzēt, kā tas strādā. Interfeiss bija vienkāršs un ātrs. Nav lieku logu vai sarežģītu instrukciju. Es sāku ar spēļu automātiem. Izvēlējos kādu ar džungļu tēmu, jo man patīk zaļā krāsa. Pirmās minūtes bija tikai klikšķināšana un vērošana. Nekā īpaša. Bet pēc piecpadsmit minūtēm es pamanīju, ka esmu uzvarējis nelielu laimestu. No desmit eiro esmu izcīnījis divdesmit piecus. Smaids pats par sevi parādījās uz sejas. Tas nebija par naudu, bet par sajūtu: es izdarīju kaut ko pareizi, es uzminēju brīdi. Un tas bija jautri.

Nākamajās dienās es sāku regulāri pieslēgties pēc darba. Tas kļuva kā mans mazais rituāls. Es atvēru datoru, uztaisīju tēju un ieniru spēlēs. Vakara nogurums pazuda, jo prāts pārslēdzās no darba uz rotaļu. Dažreiz es zaudēju. Lielākie zaudējumi bija ap pieciem eiro, un es to uztvēru mierīgi. Tā ir spēle. Bet reizēm notika brīnumi. Piemēram, pagājušajā nedēļā es nolēmu pamēģināt kaut ko jaunu. Es atvēru sadaļu ar kāršu spēlēm. Tur bija blekdžeks ar dzīvu dīleru. Es nekad iepriekš nebiju spēlējis pret īstu cilvēku caur ekrānu. Sākumā bija nedaudz neērti, bet dīleris bija smaidīgs un runāja angliski. Es uzvarēju trīs reizes pēc kārtas. Tā bija tīra veiksme, bet sajūta – fantastiska. Es pat piezvanīju draugam un teicu: ""Zini, es pats sev negaidīti atradu, ka vavada букмекер spēles man sagādā daudz vairāk prieka nekā seriāli.""

Es sāku pamanīt, ka mana vakara rutīna mainās. Tā vietā, lai bezjēdzīgi ritinātu sociālos tīklus, es koncentrējos uz spēlēm. Tas pat palīdzēja maniem darba ieradumiem. Kad es spēlēju, es iemācījos ātri pieņemt lēmumus un neuztraukties par neveiksmēm. Šī prasme pārnāca arī uz darbu. Es vairs nekrītu panikā, ja klients maina prasības. Vienkārši pieņemu un daru tālāk. Varbūt tas izklausās dumji, bet spēles tiešsaistē iemācīja man būt elastīgākam. Un par Vavadu es varu teikt tikai labu. Bonusi ir saprātīgi – tie nav pārāk agresīvi, bet tomēr motivē. Piemēram, nesen es saņēmu bezmaksas griezienus par to, ka spēlēju regulāri. Tas bija patīkams pārsteigums.

Vēl viens moments, ko gribu pieminēt, ir kopienas sajūta. Es neesmu tas, kurš runā čatos, bet es lasu citu komentārus. Cilvēki dalās ar saviem laimestiem, smejas par zaudējumiem, un tas rada draudzīgu atmosfēru. Reiz es pat ieraudzīju, kā kāds Latvijas puisis uzvarēja lielu summu un rakstīja, ka pateicas vavada. Es smaidīju, lasot to. Tas nav tikai par naudu, bet par kopīgu piedzīvojumu.

Protams, es neiesaku tērēt vairāk nekā vari atļauties. Es pats vienmēr nosaku limitu: ne vairāk kā 20 eiro mēnesī. Un ja es zaudēju, es necenšos atspēlēties. Tā ir spēle, nevis darbs. Bet prieks, ko es gūstu, ir īsts. Katru vakaru es priecājos par mazajiem mirkļiem: griezienu, kas atnes laimestu, vai vienkārši skaisto animāciju. Vavada man ir kļuvusi par daļu no atpūtas. Un es zinu, ka daudzi domā, ka azartspēles ir bīstamas. Jā, ja tu nespēj kontrolēt sevi, tas var būt slikti. Bet man tā ir tikai izklaide. Un šī izklaide ir kvalitatīva.

Nobeigumā gribu teikt: nebaidieties pamēģināt ko jaunu. Varbūt jūs atradīsiet to, kas jums patīk, tāpat kā es atradu Vavadu. Un varbūt jūs arī pēc darba smaidīsiet, atceroties, kā jūs uzminējāt pareizo kombināciju. Galvenais ir baudīt procesu, nevis tikai rezultātu. Es to iemācījos, un mans dzīves kvalitāte ir uzlabojusies. Vakaros esmu mierīgāks, laimīgāks un pat produktīvāks. Un tas ir lielisks bonuss, vai ne?