Bir yükləmə, bir payız axşamı, bir uduş

• Payızın o yağışlı axşamlarından biri idi. Hava elə qaralmışdı ki, saat dörd olsa da, gecə kimi idi. Pəncərədən baxırdım, damcılar şüşədən sürüşür, yarpaqlar yerə yapışırdı. İşdən gəlmişdim, yorğun idim, amma yatmaq istəmirdim. Arvad uşaqlarla yatırdı, ev sakit idi. Sakitlik o qədər güclü idi ki, qulaqlarım cingildəyirdi. Çay dəmlədim, bir stəkan götürüb eyvana çıxdım. Soyuq idi, tez geri girdim.

Telefonumu götürdüm, dostlara yazdım – heç kim yox idi. Hamı məşğul, hamı yatmış, hamı başqa işdə. Sonra bir dostumun köhnə mesajını gördüm: “mostbet az yükle , vaxt keçir, əylən”. Bu mesajı iki həftə əvvəl yazmışdı, mən o vaxt cavab belə verməmişdim. İndi... Fikirləşdim, niyə də olmasın? Vaxt keçirər, heç olmasa bir az əylənərəm. Axtardım mostbet az yükle yazıb. Apk faylını tapdım, endirdim. Qurulum bir neçə dəqiqə çəkdi. Açdım, qeydiyyatdan keçdim – nömrə, ad, parol. Təsdiq kodu gəldi, yazdım. İçəri girdim.

Balans sıfır idi. Qərar verdim 20 manat yatırım. Kartımda 60 manat var idi – ayın ortası, normal pul. Yatırdım. Oyunların içində gəzirdim, bir oyun gördüm – “Wild West”. Kovboylar, atlar, silahlar. Vəhşi qərb mövzusu mənə həmişə maraqlı gəlib. Qaydaları oxudum: üç eyni simvol düşəndə bonus, xüsusi çarpanlar var. Başladım oynamağa. Hər fırlanma 1 manat. Oynadım, oynadım, balans 20-dən 16-ya, 16-dan 11-ə, 11-dən 7-yə düşdü. “Bəsdi” dedim, “bu gecə şans mənim deyil”. Son 7 manatı da atım dedim, getsin.

Mərci 7 manat etdim. Fırlanır, fırlanır – dayanır. Ekranda üç kovboy şapkası düşdü. Ekran qızardı, at kişnəməsi gəldi, silah səsi eşidildi. Bonus oyunu başladı. Mənə 10 pulsuz fırlanma verildi, hər fırlanmada çarpanlar 2x, 3x, hətta 5x. Başladı. Birinci: 0. İkinci: 0. Üçüncü: 14 manat (2x). Dördüncü: 0. Beşinci: 21 manat (3x). Altıncı: 0. Yeddinci: 0. Səkkizinci: 55 manat (5x!). Doqquzuncu: 0. Onuncu: 33 manat. Cəmi – 123 manat. Oturduğum yerdə ağzım açıldı. 7 manatı 123 manat etdim. Dərhal 100 manatı çıxartmaq üçün əmr verdim. Balansda 23 qaldı. Oynamağa davam etdim, kiçik mərclərlə – 50 qəpik. Oynadım, bir az qazandım, bir az uduzdum. Yarım saat sonra balans 31 manat oldu. Onu da çıxartdım. Ümumi qazanc – 131 manat.

Həmin gecə yatmazdan əvvəl arvad oyandı, dedi “hələ yatmamısan?”. Mən dedim “yox, bir işim var idi”. Dedi “nə iş?”. Mən güldüm, dedim “mostbet az yükle etdim, oynadım, qazandım”. Arvad güldü, “sən də axmaq, gecə yarısı qumar oynayırsan?” dedi. Mən dedim “yox, əylənirəm”. O da güldü, “uddunsa yaxşı, yat indi” dedi. Yatdım.

Üç gün sonra pul kartıma gəldi. Həmin pulun 50 manatına ailəyə yemək aldım, 30 manatına uşaqlara geyim, 30 manatını kənara qoydum. 21 manat da özümdə qaldı – özümə bir şey alaram. O gündən sonra mostbet az yükle proqramı telefonumda qaldı. Hərdən axşamlar, uşaqlar yatandan sonra, arvad da yatanda, çıxıram eyvana. Açıram proqramı, oynayıram. Amma qaydalarımla: maksimum 20 manat, maksimum yarım saat, heç vaxt itirdiyim pulun dalınca düşmürəm. Bu qaydaları indiyəcən pozmamışam.

Bu hekayəmi ona görə yazdım ki, insanlar bilsin – bir yükləmə, bir axşam, bir təsadüf həyatda kiçik sevinclər yarada bilər. O payız axşamında, yağışlı havada, tək oturub darıxanda, qərar verdim mostbet az yükle etdim. Və o qərar mənə 131 manat qazandırdı. Böyük pul deyil, amma xoşbəxtlik gətirdi. Ailəmi sevindirdi, evə yemək gətirdi, uşaqlara geyim aldı. Və mən bir daha başa düşdüm ki, həyatda hər şey anlıqdır – həm kədər, həm sevinc, həm şans, həm də şanssızlıq. Əsas odur ki, doğru anda doğru qərar verəsən. Mən verdim. Siz də verə bilərsiniz. Sadəcə yükləyin, oynayın, qaydalara riayət edin. Və unutmayın – uduzanda da gülümsəməyi bacarın. Çünki uduzmaq da həyatın bir hissəsidir. Mən bacarıram. Siz də bacararsınız. Sağ olun, mənim nağılım budur. İndi gedim, çayım soyuyur. Payız davam edir, yağış yağır. Amma içimdə bir istilik var. Həmişəlik.