Səhər yuxudan qazancla oyanmaq

• Yuxu ilə gerçəklik arasında bir yerdə idim.

Birdən telefonumun səsi məni oyatdı. Hansısa bildiriş idi. Gözümü açmadan əlimi uzadıb telefonu götürdüm, ekrana baxdım. “Hesabınıza 125 manat əlavə olundu”. Nə? Gözümü ovuşdurdum, yenə baxdım. 125 manat. Hələ yuxulu beynimlə anlamağa çalışırdım ki, bu nədir, haradan gəlir.

Sonra xatırladım.

Dünən gecə yata bilmirdim. Saat gecə üçə yaxın idi, yuxum gəlmirdi. Bir saata yaxın yataqda o tərəf-bu tərəfə çevrildim, yox, olmur. Qalxıb mətbəxə getdim, su içdim. Yenə yox. Telefonu götürdüm, bir az internetə baxım deyə. Facebook, Instagram, YouTube... Hamısı darıxdırıcı idi.

Və birdən gözüm bir reklama sataşdı. “Mostbet Aviator – səmanı fəth et”. Təyyarə şəkli var idi, yüksələn əmsallar. Maraqlı görünürdü. Axı mən heç vaxt onlayn kazino oynamamışdım. Niyə də baxmıyım? Sadəcə maraqlanıram.

Reklama kliklədim, məni bir səhifəyə apardı. Orada “mostbet aviator app” yazılmışdı. Düşündüm, proqramı yükləyim, bəlkə daha rahat olar. App Store-a keçdim, mostbet-i axtardım, tapdım, yüklədim. Beş dəqiqə çəkmədi. Proqramı açdım, qeydiyyatdan keçdim. Ad, soyad, telefon, e-poçt – hamısını yazdım. Və içəri daxil oldum.

Oyunlar bölməsində “Aviator”ı axtardım. Tapdım, açdım. Çox sadə oyun idi. Ekranın ortasında bir təyyarə, yuxarıda böyüyən əmsal. Sən mərc qoyursan, təyyarə qalxır, əmsal böyüyür, sən istədiyin vaxt dayanırsan. Gec dayansan, çox qazanarsan, amma təyyarə uçub getsə, uduzarsan. Sadə, amma maraqlı.

Balans artırmaq qaldı. Bank kartımı götürdüm, 20 manat yüklədim. Pul dərhal balansıma əlavə olundu. “Yaxşı, başlayaq” – dedim.

İlk mərcimi qoydum – 1 manat. Təyyarə qalxdı. 1.20x, 1.50x, 2x, 2.5x... Ürəyim döyünürdü. Nə vaxt dayanım? 3x-də dayandım. Qazandım. 3 manat. Gülümsədim. Maraqlı idi.

Yenə qoydum 1 manat. Bu dəfə gözlədim. 4x-ə qədər getdi, dayandım. 4 manat. Ardıcıl ikinci qazanc. Artıq balansım 27 manat olmuşdu.

Üçüncü mərc, 2 manat qoydum. Təyyarə qalxdı, 5x-ə çatdı. Dayanmaq istədim, amma barmağım gecikdi. Təyyarə uçdu getdi. Uduzdum. 2 manat getdi. “Heç eybi yox” – dedim, “əsas əyləncədir”.

Bir saat oynadım. Qazandım, uduzdum, yenə qazandım, yenə uduzdum. Səhər saat beşə yaxın balansımda 45 manat var idi. 20 manat qoymuşdum, 45 manat olmuşdu. 25 manat qazanc. Yaxşıdı. Yuxum gəldi, oyunu bağladım, telefonu kənara qoydum. Yatdım.

Səhər oyananda isə o bildiriş. 125 manat. Hardan? Proqramı açdım, baxdım. Gördüm ki, bir tanışım mənim linkimlə qeydiyyatdan keçib, oynayıb, qazanıb, mən də onun qazancından faiz almışam. Yəni mostbet aviator app təkcə oyun oynamaq üçün deyil, həm də dostları dəvət etmək üçün imkan verirmiş. Mən özüm də bilmədən bir dəfə linkimi paylaşmışdım hardasa, kimsə onunla qeydiyyatdan keçmişdi.

125 manat. Heç nə etmədən, sadəcə yatdığım üçün.

Oturub düşündüm. Bu nə deməkdir? Yəni mən bu işlə məşğul olsam, daha çox qazana bilərəm? Axı mənim çoxlu tanışlarım var, iş yoldaşlarım var, qohumlarım var. Hamısına deyə bilərəm.

Həmin gün işə gedəndə fikrim başqa yerdə idi. Beynimdə mostbet aviator app dolanırdı. Günorta fasiləsində ən yaxın iş yoldaşım Rövşənə danışdım. “Bax, belə bir şey var, mən oynadım, qazandım, sən də sına” – dedim. Linkimi göndərdim. Axşam o da yüklədi, oynadı. Üç gün sonra mənə dedi ki, 30 manat qazanıb. Sevinirdi. Mən də sevinirdim.

Bir həftə ərzində daha üç nəfərə danışdım. Hamısı maraqlandı, hamısı yüklədi. Bəziləri oynadı, bəziləri oynamadı. Amma oynayanların hərəkətindən mənə faiz gəlirdi. 5 manat, 10 manat, 15 manat... Kiçik məbləğlər idi, amma yığılırdı.

İkinci həftənin sonunda hesabıma baxdım – 210 manat yığılmışdı. On dörd gün ərzində, heç bir investisiya etmədən, sadəcə dostlara danışmaqla. Heç inana bilmirdim. Oturub ekrana baxdım, rəqəmlərə baxdım. 210 manat.

Bu pulla nə edəcəyimi düşündüm. Uşaqlara qış paltarı almaq lazım idi. Həmin pulla ikisinə də isti paltar aldım, bir də ayaqqabı. Çox xoşbəxt idilər. Mən də xoşbəxt idim.

Artıq hər gün mostbet aviator app-i açırdım. Həm oynayırdım, həm də qazancımı izləyirdim. Oynamaqdan da qazanırdım, dostlarımın oynamasından da. İkiqat gəlir.

Bir ay keçdi. Hesabıma baxdım – 480 manat. Təsəvvür edirsiniz? 480 manat. Bir ayda, heç bir ağır iş görmədən. Sadəcə bir proqram yükləməklə, sadəcə dostlara danışmaqla.

Bu pulla nə etdim? Maşının bir hissəsini təmir etdirdim. Bir neçə ay idi ki, əyləclər problemli idi, pul çatışmırdı təmirə. İndi təmir etdim, rahatladım. Maşın yaxşıdır, mən də yaxşıyam.

İndi hər axşam işdən sonra mostbet aviator app-i açıram. Bir az oynayıram, əylənirəm. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma əsas qazancım dostlarımdan gəlir. Artıq 15-ə yaxın aktiv istifadəçim var. Hamısı mənim sayəmdə bu proqramı tapıb, hamısı oynayır, hamısı qazanır. Mən də onların qazancından faiz alıram.

Keçən gün Rövşən zəng etdi. “Qardaş, 100 manat qazandım bu həftə, sağ ol ki, mənə dedin” – dedi. Çox sevindim. Təkcə özüm qazanmırdım, başqalarına da qazandırırdım. Bu hiss puldan da qiymətli idi.

İndi düşünürəm – o gecə yata bilməsəydim, o reklamı görməsəydim, mostbet aviator app-i yükləməsəydim, bütün bunlar olmayacaqdı. Sadəcə yuxum gəlmədi, sadəcə telefonuma baxdım, sadəcə bir klik etdim. Və həyatım dəyişdi.

Yox, milyonçu olmadım. Hələ də adi bir işçiyəm, hələ də maşın sürürəm, hələ də axşamlar yorğun evə qayıdıram. Amma indi əlavə gəlirim var. İndi uşaqlara daha yaxşı paltar ala bilirəm. İndi maşını təmir etdirmək üçün pul axtarmıram. İndi daha rahatam.

Və bütün bunlar bir gecə yuxusuzluqla başladı. Bir gecə yata bilmədim, bir reklam gördüm, bir proqram yüklədim. Və indi hər səhər telefonuma baxıram, görəm nə qədər qazanmışam. Çox gözəl hissdir.

Sizə də tövsiyə edirəm – sınayın. Heç nə itirməzsiniz. Ən pis halda bir az əylənərsiniz. Ən yaxşı halda isə... Kim bilir, bəlkə siz də bir səhər qazancla oyanarsınız. Mənim kimi.