Giriş cümləsi: Qapını açan an

• Həmin gün işdə hər şey yolunda idi. Səhər tezdən ofisə gəldim, kompüteri açdım, e-mailləri yoxladım. Günorta fasiləsində iş yoldaşlarımla çay içdik, söhbət etdik. Axşam işdən çıxanda saat 19:00 idi. Metroya mindim, evə getdim. Yolda ərzaq aldım, çünki soyuducu boş idi. Evə çatanda arvad məni qapıda qarşıladı. Uşaqlar məktəbdən qayıtmışdı, evin içi səs-küylü idi. Yemək yedik, uşaqlar dərslərinə oturdu. Mən də televizora baxdım, bir az da internetdə gəzdim. Axşam uşaqlar yatandan sonra arvadla çay içdik, söhbət etdik. Gündəlik işlərdən danışdıq, xırda problemlərdən. Sonra arvad yatmağa getdi, mən isə qalxıb yenə internetə baxdım. Yuxum gəlmirdi.

Telefonu götürüb sosial şəbəkələri gəzirdim. Birdən bir reklam gördüm. mostbet azerbaycan giriş. Reklamda deyilirdi ki, burada maraqlı oyunlar var, qeydiyyatdan keç, oyna, əylən. Düşündüm, nə olar, bir baxım. Linkə tıkladım, səhifə açıldı. mostbet azerbaycan giriş səhifəsi idi. Qeydiyyatdan keçdim, adımı, soyadımı yazdım, telefon nömrəmi təsdiqlədim. Profil hazır idi. 20 manat yüklədim hesaba.

Saytda gəzməyə başladım. Çoxlu oyunlar var idi. Slot maşınları, ruletka, blackjack, poker, mərclər. Nə seçəcəyimi bilmirdim. Bir az gəzdim, qaydaları oxudum. Aviator oyunu diqqətimi çəkdi. Qaydalar sadə idi: təyyarə uçur, sən mərc edirsən, təyyarə nə qədər yüksəyə qalxsa, qazancın o qədər çox olur. Amma təyyarə birdən itə bilər. Əsas odur ki, vaxtında dayanasan.

Aviator oynamağa başladım. İlk mərclərim kiçik idi, 1 manat, 2 manat. Təyyarə qalxırdı, mən 1.20x-də dayanırdım, udurdum. 1.50x-də dayanırdım, udurdum. 2.00x-də dayanırdım, udurdum. 20 manat 30 manat oldu, sonra 35 manat, sonra 40 manat. Bir saat oynadıqdan sonra balans 50 manat idi. Dayandım. Çıxarış etdim, pulu karta köçürdüm. 30 manat qazanc. Az pul idi, amma xoş idi. Yatağa getdim, yuxum gəldi.

Ertəsi gün işdə fikrim dağınıq idi. Axşam evə qayıdan kimi telefonu götürdüm, mostbet azerbaycan giriş etdim. 30 manat yüklədim. Yenə aviator oynamağa başladım. Daha diqqətli idim, daha təcrübəli. Kiçik mərclər edirdim, vaxtında dayanırdım. İki saat oynadım. Balans 70 manat oldu. Dayandım. 40 manat qazanc.

Bir həftə sonra yenə oynadım. Bu dəfə 50 manat yüklədim. Aviator oynayırdım. Kiçik mərclər edirdim, 2-3 manat. Təyyarə qalxırdı, mən 1.50x-də dayanırdım, 2.00x-də dayanırdım. Yavaş-yavaş balans artırdı. 50 manat 100 manat oldu, sonra 150 manat, sonra 200 manat. Ürəyim döyünürdü.

Bir mərc etdim, 50 manat. Təyyarə qalxdı, 1.50x oldu, dayanmalı idim, amma dayanmadım. 2.00x oldu, dayanmadım. 2.50x oldu, dayanmadım. 3.00x oldu, nəfəsim kəsildi. 3.50x oldu, dayandım. 50 manat 175 manat oldu. Balans 375 manat oldu. Dayandım. Çıxarış etdim. 325 manat qazanc. Üç gün gözlədim. Pul gəldi.

Bu pulla nə etdim? Özümə yeni saat aldım, çoxdan istəyirdim. Bir də idman ayaqqabısı aldım. Qalanını banka qoydum, qara gün üçün. Özümü xoşbəxt hiss edirdim.

Aylar keçdi. Mən oynamağa davam etdim. Həftədə bir neçə dəfə, limitimi aşmadan. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma ümumi balansda qazancda idim. Ən böyük uduşum 2200 manat oldu. O gecəni heç vaxt unutmaram.

Həmin gün işdə çox yaxşı gün idi. Layihəni təsdiqləmişdilər, rəhbər məni tərifləmişdi. Evə xoşbəxt gəldim. Yemək yedim, sonra televizora baxdım. Saat 22:00-da mostbet azerbaycan giriş etdim. 100 manat yüklədim. Aviator oynamağa başladım.

Kiçik mərclər edirdim, 5 manat, 10 manat. Təyyarə qalxırdı, mən dayanırdım. Dörd saat oynadım. Nə vaxtsa baxdım ki, balansda 2300 manat var. 100 manat yükləmişdim, 2200 manat qazanc. İnanmadım. Hesabı yoxladım, yenə eyni. Çıxarış etdim. Üç gün gözlədim. Pul gəldi.

Bu pulla nə etdim? Valideynlərimin yanına getdim. Atama 500 manat verdim, dedim: "Ata, bu sizə, istədiyinizə xərcləyin". Atam təəccübləndi, çox sevindi. Anam da sevindi. Onların sevincini görmək mənə 2200 manatdan daha dəyərli oldu. Sonra bacımın uşaqlarına hədiyyələr aldım. Qalanını banka qoydum, gələcək üçün.

Bu hadisədən sonra düşündüm ki, qumar oyunları pis şey deyil, əgər nəzarət etməyi bacarsan. Əsas odur ki, acgözlük etməyəsən, limit qoyasan, nə vaxt dayanmağı biləsən. Mən bunu öyrənmişəm. Və bu bilik mənə həyatın başqa sahələrində də kömək edir.

İndi bir ildir ki, oynayıram. Hələ də qaydalara əməl edirəm. Həftədə bir-iki dəfə, limitimi aşmadan. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma ümumi balansda qazancdayam. Bu, mənim üçün əyləncədir, işdən sonra dincəlmək üçün bir vasitədir. Əsas odur ki, nəzarət əldən getməsin.

Dostlarımdan biri mənə dedi: "Sən şanslısan, həmişə udursan". Cavab verdim: "Mən uduzmağı da bacarıram". O güldü, mən də güldüm. Amma səmimi deyirdim. Uduzmağı bacarmaq da vacibdir. Nə vaxt dayanacağını bilmək, itirdiyinin dalınca getməmək. Mən bunu öyrənmişəm.

O axşamı xatırlayıram. İşdən gəlmişdim, arvadla çay içdik, söhbət etdik. Sonra telefonu götürdüm, bir reklam gördüm, bir sayta daxil oldum. Heç bir gözləntim yox idi. Sadəcə maraq. Və bu maraq mənə yeni bir təcrübə qazandırdı. İndi mən daha sakitəm, daha inamlıyam. Həyatda hər şey ola bilər, əsas odur ki, hazır olasan.